НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 1 ПОРЦИЯ :
3 големи яйца / или 4 малки /
3 с.л. вода
3 с.л. кисело мляко / по желание /
1 щипка сол
1 шепа коприва / или смес от коприва и лапад /
мазнина за пърженето
Този пролетен омлет се прави много лесно и зеленината може да е различна.Най - често го правя с коприва, но понякога смесвам лапад, коприва и киселец.Манголдът също е подходящ за тази цел както и всяка друга зеленина - скрипалец, спанак.Необходимо е зеленината да е добре измита и ситно нарязана.Не се попарва предварително.
Направих този омлет с кисело мляко и вода, но най - често го правя само с вода.Необходимо е яйцата само леко да са разбити с вилица.Към тях се добавя разбитото кисело мляко и водата, сол и копривата.Омлетът се пече в леко намазнен с мазнина тиган като се разстила с шпатула като тънка палачинка.Когато стегне отгоре се обръща на капак и приплъзва за да се опече и от другата страна.Сервира се със сезонна салата, сирене или кисело мляко.Най - често го правя с плънка от сирене прегънат на две части, но в този случай сервирах натурален с пресни краставички.
Чудесен омлет, Ели!
ОтговорИзтриванеНе съм опитвала точно такава комбинация, но ще запомня тази идея, защото много ми харесва :)
Поздрави!
Или,
Изтриванетатко обичаше много този омлет,Бог да го прости .Но когато беше жив много често сам береше коприва и освен супа обичаше да му приготвя и този омлет.А става много бързо за обяд или за вечеря.Направих омлета и в негова памет .
Поздрави и усмихната пролет !