КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 13 ноември 2019 г.

Салата от прясна коприва с моркови и домати / Fresh nettle salad with carrots and tomatoes /



НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

2 - 3 пресни домата
1 купа прясна коприва
1 голям морков
сок от 1/2 лимон
зехтин
1 щипка сол / по желание /


    Измийте и нарежете на много ситно копривата.Добавете нарязаните на кубчета моркови и домати.Овкусете салатата със зехтин и лимонов сок.Имайте в предвид,че ако използвате сол трябва да намалите нейното количество.Копривата се осолява много бързо с малко сол.Аз не добавих никаква сол.
     Сервирайте салатата веднага след приготвянето и .Да Ви е сладко !








5 коментара:

  1. Ели, копривата не пари ли, щом не е попарена? Не бих посмяла, да знаеш :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Траянче,
      може леко да се счука, но не пари ситно нарязана или стрита .Така я консумираше моята баба навремето.
      Поздрави !

      Изтриване
    2. Добре, ако престраша, ще свирна :)

      Изтриване
  2. Обичаме копривата,но и аз не съм я поднасяла сурова...Интересно!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Миленка,
      старите хора навремето правеха салата от сурова коприва с орехи и чесън.А моята баба я стриваше между пръстите на ръцете и така я консумираше.Салатата от прясна коприва е много вкусна и витаминозна, но за жалост малко позабравена в днешно време.
      Поздрави и усмивки !

      Изтриване