КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 25 ноември 2019 г.

Суров крем от манго, райска ябълка и кивано / Raw mango cream, paradise apple and nod /



   Този суров крем направих през почивните дни с райски ябълки, манго и последните кивано, които набрахме от нашата градина.За украса на крема използвах зърна нар.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ ЗА 3 - 4 ПОРЦИИ :

2 райски ябълки
1 голямо узряло манго
6 - 7 плода кивано

За декорация : 

зърна нар

   Измийте хубаво под течаща вода всички плодове.Обелете мангото и срежете плода до костилката.Внимателно срязвайте сърцевината и отделяйте от костилката.Срежете на две части райските ябълки и с лъжица изгребете сърцевината.Киваното също срежете на две части и изгребвайте сърцевината внимателно с лъжица така,че заедно с месестата част да се отделят и семките.Смесете плодовете в купа и хубаво разбъркайте.
    Насипете суровия крем в чаши или купички и украсете със зърна нар.Ако няма да консумирате крама веднага можете да го съхраните на хладно място или в хладилник за 2 - 3 дни.
      Приятен апетит !














Няма коментари:

Публикуване на коментар