Тези тиквички направих набързо през почивните дни.Няма нищо сложно при изпълнение на рецептата.Най - трудоемката част е нарязването на тиквичките на тънки парчета по дължина .
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 - 1.200 кг. тиквички
зехтин или шарлан
1 ч.ч. вода
20 грама стафиди
20 грама сушени червени боровинки
сок от 1/2 портокал
Пригответе сок от портокала и го смесете със същото количество зехтин.Сложете сместа в бърканче и енергично разтръскайте с ръка докато се образува емулсия.
Нарежете тиквичките / измити и почистени / на тънки парчета.Намажете хартия за печене с шарлан и изсипете суровите тиквички на дебел пласт.Залейте с водата, разтръскайте енергично тавата така,че водата да проникне между тиквичките.Печете на средна скара във фурната на 200 градуса докато тиквичките омекнат и леко се зачервят.
В купа или салатиера сервирайте пласт тиквички.Напръскайте с портокаловата емулсия и наръсете със стафиди и боровинки.Редувайте така като накрая завършите със стафиди и боровинки и наръсети с емулсията.
Поднесете тиквичките леко топли или студени като предястие или гарнитура към печена риба, печени зеленчуци или прясна салата.
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар