Тази целина на пара се приготвя много бързо и лесно.При това е евтино и много вкусно предястие или гарнитура.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 голяма глава целина / използвам български сортове /
сок от 1/2 портокал
зехтин
настъргана портокалова кора
хималайска / морска сол / на вкус
Обелете добре измитата и почистена с четка целина.Нарежете я на дебели шайби и сложете в гевгир или решетка / тенджера за варене на пара /. Варете на пара докато целината омекне , но леко е хрупкава.
Сложете сока от лимона в бурканче и смесете със същото количество зехтин и сол на вкус.Разтръскайте енергично с ръка и залейте целината.Поднесете луко топла или студена гарнирана отгоре с настъргана кора от портокал.
Приятен апетит !
Това звучи доста екстравагантно:)
ОтговорИзтриване