КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 6 декември 2021 г.

Целина на пара с портокалов аромат / Celery steamed with orange flavor /

 



   Тази целина на пара се приготвя много бързо и лесно.При това е евтино и много вкусно предястие или гарнитура.

    НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

1 голяма глава целина / използвам български сортове /

сок от 1/2 портокал

зехтин

настъргана портокалова кора

хималайска / морска сол / на вкус 

     Обелете добре измитата и почистена с четка целина.Нарежете я на дебели шайби и сложете в гевгир или решетка / тенджера за варене на пара /. Варете на пара докато целината омекне , но леко е хрупкава.

  Сложете сока от лимона в бурканче и смесете със същото количество зехтин и сол на вкус.Разтръскайте енергично с ръка и залейте целината.Поднесете луко топла или студена гарнирана отгоре с настъргана кора от портокал.

     Приятен апетит !











1 коментар: