НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
пресни връхчета от коприва - 400- 500 грама
200 грама гъби шийтаке
1 голям морков
1 голяма глава лук
1 щипка сол / хималайска или келтска /
олио или зехтин
Измийте хубаво копривата и я попарете в 11/2 литра вода. Отцедете в гевгир и запазете водата от попарването.Почистете лука и моркова и ги нарежете на малки кубчета. Гъбите почистете със суха салфетка, леко измийте и нарежете на малки парченца.
В загрята мазнина и малко вода / около 50 - 100 мл. / задушете лука и моркова, добавете гъбите и солта.Разбъркайте за 5 минути и добавете попарената и ситно нарязана коприва. Задушете за още 5 минути. Налейте водата.
Варете супата на умерен огън след кипране 10 - 15 минути.Сервирайте топла или студена и да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар