КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 3 октомври 2024 г.

Супа от коприва с гъби шийтаке / Nettle soup with shiitake mushrooms /

 



НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

пресни връхчета от коприва - 400- 500 грама

200 грама гъби шийтаке

1 голям морков

1 голяма глава лук

1 щипка сол / хималайска или келтска /

олио или зехтин

    Измийте хубаво копривата и я попарете в 11/2 литра вода. Отцедете в гевгир и запазете водата от попарването.Почистете лука и моркова и ги нарежете на малки кубчета. Гъбите почистете със суха салфетка, леко измийте и нарежете на малки парченца. 

   В загрята мазнина и малко вода / около 50 - 100 мл. / задушете лука и моркова, добавете гъбите и солта.Разбъркайте за 5 минути и добавете попарената и ситно нарязана коприва. Задушете за още 5 минути. Налейте водата. 

  Варете супата на умерен огън след кипране 10 - 15 минути.Сервирайте топла или студена и да Ви е сладко !





Няма коментари:

Публикуване на коментар