НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
3 с.л. с връх просо
1 голяма глава кромид лук
2 средно големи моркова
парче корен целина
3 средно големи червени пиперки върхари
3 средно големи зелени пиперки върхари
зехтин
сок от 1 лимон
сол на вкус
магданоз
Почистете и нарежете зеленчуците на ситно. В тенджера с 2 литра вряща подсолена вода добавете зеленчуците / без магданоза / и просото. Варете до готовност. Преди да свалите от огъня добавете струя зехтин.Охладете леко и добавете ситно нарязания магданоз.
Супата се сервира топла или студена. Към нея могат да се добавят крутони, ароматизирани с подправки и зехтин, варено яйце, кисело мляко, чесън счукан с малко сол и оцет, сос от хрян, черен пипер, лют червен пипер или куркума.
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар