КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 24 октомври 2024 г.

Постно зеле с куркума, дафинов лист, кимион и пушен червен пипер / Lean cabbage with turmeric, bay leaf, cumin and smoked paprika /

 


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

1 прясна зелка около 1 кг.

1 голяма глава кромид лук

2 моркова

1 с.л. пушен червен пипер

1 с.л. куркума

1 с.л. смлян кимион

дафинов лист

1 кафена чашка зехтин

1 щипка сол

100 мл. вода

   Настържете морковите на едро ренде.Зелето нарежете на ивички, а кромида на ситно.

   В мазнината и водата задушете морковите и кромид лука.Добавете зелето и разбъркайте.Гответе на умерен огън под капак. Добавете дафиновия лист, подправките и солта и хуваво разбъркайте.Ястието трябва да остане само на мазнина.

    Сервирайте леко топло или студено и да Ви е сладко !





Няма коментари:

Публикуване на коментар