Тиквените семки могат да бъдат използвани и за приготвяне на леко ферментирало крема - сирене.Технологията за приготвяне е много проста и е подобна на тази , използвана при другите крем - сирена.
За това сирене използвах 200 грама белени тиквени семки, които накиснах във вода докато ги покрие / за около 12 часа /.Смлях хубаво семките в пасатор и сместа поставих в купа.Изхвърлих водата от насисването и залях смляната смес с нова, чиста вода.Оставих така на стайна температура 24 часа, за да може сместа леко да ферментира.След изтичане на това време добавих сок от 1 лимон и оставих отново 24 часа да ферментира на стайна температура.
Отцедих получената суроватка като поставих цялата смес в гевгир, застлан с 2 ката тензух.Така след 12 часа получих готовото крем - сирене от тиквени семки, което овкусих с хималайска сол и сушен копър.
Да ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар