КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 2 февруари 2015 г.

Шейк от ябълки с шипково брашно / Shake apple with Rosehip flour /




   Почти всекидневно през зимния сезон приготвям плодови шейкове.Днес ви предлагам една комбинация на плодовете с шипково брашно, което можете да закупите готово от диетичен магазин.
Поставете в блендера 2 - 3 банана, 2 мандарини - обелени, няколко почистени и обелени ябълки, 2 - 3 с.л. кокосови стърготини, 2 -3 с.л шипково брашно.Добавете около 100 мл. вода или повече и пасирайте до получаване на гъсто или по - рядко пюре - шейк.Разлейте в големи чаши, наръсете с канела и пресни или сушени лимонови корички и поднесете.
   По желание можете да добавите и настъргана кора от мандарина.Да ви е сладко !





Шипково брашно




4 коментара:

  1. Елена, като почитател на всякакви салати, не преставам да се очаровам от идеите ти, но и това предложение с шипково брашно ме заинтригува.
    Благодаря ти, сърдечни поздрави и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти, Дианка.Използвам брашното от шипки, рожковото брашно, брашното от коприва в различни рецепти.Особено през зимата тези брашна са чудесно допълнение към храненето.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесно предложение за вкусен и здравословен шейк!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тили,
      правя много често шейкове през зимата с различни добавки.Шипковото брашно също е много подходящо за тази цел, както и като добавка към брашното за сладкиши.
      Поздрави !

      Изтриване