Кълновете от боб - мот могат да се използват като добавка към различни салати.От тях може да се приготви паста с различни подправки, лимонов сок и зехтин.Този сорт боб може да се закупи от индийските магазини.
ПРИГОТВЯНЕ НА ПАСТАТА : смелете определеното количество кълнове в кухненски робот, пасатор или машинка за мелене на месо.Смелете няколко пъти, докато получите фино смляна смес.Аз използвам за приготвяне на такива пасти по - голямо количество кълнове.Тези, които никога не са употребявали кълнове трябва да започнат с покълване на 1 с.л. сухо семе.Да изпробват вкуса на суровия кълн и да свикнат с него.Обикновено покълвам 100 грама сухи семена, а понякога и повече.Към смляната паста добавих зехтин, лимонов сок, шарена сол и джоджен на вкус.
Пастата от кълнове на боб - мот гарнирах с пастет от маслини, пресен спанак и червен лук.
Тези, които за първи път приготвят и използват кълнове могат да прочетат следните публикации :
http://naturalnakuhnia.blogspot.com/2014/06/blog-post_6477.html
http://naturalnakuhnia.blogspot.com/2014/06/blog-post_25.html
Приятен апетит !
http://naturalnakuhnia.blogspot.com/2014/06/blog-post_25.html
Приятен апетит !
Смлени кълнове от боб - мот |
Овкусената с подправки паста |
Няма коментари:
Публикуване на коментар