Често прибавям кълнове особено от бобови растения към салати.Така салатата придобива вид на основно ястие и става много питателна и вкусна.Кълновете от бобови растения могат да се смелят под формата на паста, да се овкусят с подходящи подправки и да се използват при приготвяне на различни предястия.Предпочитам и двата начина на използване, когато става въпрос за кълнове от боб - мот.Това са много нежни, крехки и вкусни кълнове.Този вид боб може да се намери в индийските магазини.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА САЛАТАТА СА : 7 - 8 листа зелена салата, 2 - 3 розетки пресен спанак, 10 маслини, парче червен лук, 1 по малка краставица, парче прясна тиквичка, 1 морков, 2 стръка пресен лук, зехтин, лимонов сок или ябълков оцет, щипка хималайска сол.
Нарежете зеленчуците във форми по желание, овкусете с дресинга, прибавете маслини, кълнове от боб - мот и разбъркайте.
Сервирайте веднага след приготвянето.Да ви е сладко !
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА САЛАТАТА СА : 7 - 8 листа зелена салата, 2 - 3 розетки пресен спанак, 10 маслини, парче червен лук, 1 по малка краставица, парче прясна тиквичка, 1 морков, 2 стръка пресен лук, зехтин, лимонов сок или ябълков оцет, щипка хималайска сол.
Нарежете зеленчуците във форми по желание, овкусете с дресинга, прибавете маслини, кълнове от боб - мот и разбъркайте.
Сервирайте веднага след приготвянето.Да ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар