КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 10 май 2016 г.

Приятелката ми Елена и нейният нов сайт за ръчна изработка / My friend Helen and her new website for handmade /




   Преди извесно време разглеждайки списание " Къща и градина " попаднах на интересен снимков материал за добре обзаведено жилище.Имаше и адрес за връзка.Реших да напиша писмо и така се запознахме с моята приятелка Елена.Гостувайки в нейният дом в гр.Смолян видях много интересни ръчно изработени неща както от нея, така и от близки, познати или закупени от магазин за ръчна изработка.Домът и е интересно местенце за картини , изработени от кожа, рисувани картини, изделия от дърво, рисувани изделия от стъкло и още цяла плеяда ръчно рисувани и инкрустирани предмети - картички, покани и т.н.Не на последно място Елена е и добър майстор на родопски специалитети.Нейна е рецептата за Родопски пататник от сурови картофи, публикувана в този блог - http://naturalnakuhnia.blogspot.bg/2015/09/blog-post_28.html
   За всеки празник винаги получавам интересни, ръчно изработени неща и винаги се удивлявам от нейното творчество.Получих интересна картичка с ноти, защото пея в църковен хор.Получих ръчно рисувани чаши от стъкло, ръчно рисувани дървени лопатки и още куп изделия - интересни, красиви, уникални.
   Елена работи като учителка в детска градина в Смолян.Но отдавна има голямо желание да открие свое местенце за продажба на ръчно изработени от нея изделия.Помагат и съпругът Атанас и синът Димитър.
   Лени, радвам се,че най - накрая успя да реализираш мечтата си.Пожелавам ти попътен вятър и много клиенти.На добър час !

Ето и линк за това прекрасно, интересно местенце - " Магазинче за ценители на ръкотворството " - http://www.deastrahotnaidea.com/








6 коментара:

  1. Много мила и приятелска публикация! Желая успех на Елена!

    ОтговорИзтриване
  2. Попътен вятър на сайта на приятелката ти, Ели! Нека й носи радост и удовлетворение! Прекрасни неща твори! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Успех и от мен, Елена,
    много ценя и уважавам този вид умения!
    Още много вдъхновение и поздрави за двете ви!

    ОтговорИзтриване
  4. Момичета,
    напоследък много нашумя изработката на различни изделия от природни материали.Хит в момента е декупажа, рисунката на стъкло, изработката на състарени мебели , изработката на картички, покани и др. изделия.Елена е творец в тази посока.Пожелавам и от сърце успех и на добър час !

    ОтговорИзтриване
  5. Ах, колко обичам такива ръкотворства:) и такива запознанства и приятелства! За съжаление професията ми е далеч по-различна, отделно и ангажиментите у дома, та ве ми остава време и аз да спретна нещо, рядко ми се случва.
    Желая успех на Елена и с интерес ще разгледам блога!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси,
      и на мен рядко ми остава време да творя такива изделия.Но аз нямам и този талант - мога да сътворя нещо, но по определен модел.А Елена е пълна с идеи за все нови и нови различни по вид и начин на изработка изделия.
      Успех на блога и.Поздрави !

      Изтриване