КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 27 юни 2016 г.

Лесна и бърза плодова салата с ананас / Easy and fast fruit salad with pineapple /





     Лятото е много подходящ сезон за приготвяне на плодови салати - леки, засищащи, разхлаждащи и вкусни.За приготвянето на тази салата използвах ананас, в който поднесох салатата.Понякога намирам много хубави ананаси.Преди години една позната ми разказа какво голямо приключение е да береш ананаси в Куба.Ананасите се засяват като големи плантации и в родината им се берат когато узреят.Толкова са вкусни напълно узрелите ананаси, ми каза тя.Но за европееца тяхното бране е много трудно, поради климатичните условия в Куба, страшна жега.
   Вече няколко пъти ми се случва да намеря и аз ананаси с много добро качество и не пропускам да направя с тяхното участие плодови специалитети.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ  ЗА САЛАТАТА :
1 средно голям ананас
кайсии - 10 - 12
банани - 2 - 3
кокосови стърготини и орехи - за украса
Най - напред измийте добре ананаса.Внимателно с остър нож срежете плода  по дължината на 2 равни части .Започнете да издълбавате плода с лъжичка като оформите ладийки.Но внимавайте ! Ананасът има твърда сърцевина, която трябва да се отстрани с остър нож.След като ладийките са готови ги обълнете в чиния така,че ако има сок да се отцеди.
  Обелете и нарежете кайсиите и бананите на парчета, смесете с ананаса и разбъркайте.Охладете тази смес в хладилник за няколко часа, ладийките от ананас също охладете.
    Преди да сервирате салатата напълнете ладийките с плод, поръсете с едро нарязани орехи и с кокосови стърготини и да Ви е сладко !










    

2 коментара:

  1. И това е супер предложение, правила съм нещо подобно, даже за гости, ефектен и лесен десерт е, когато няма време за друго.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да,
      много лесно, много ефектно се получава Веси.Подходящ десерт е за гости и всякакви празненства.
      Поздрави !

      Изтриване