КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 21 юни 2016 г.

Лесни сандвичи с ръжен пълнозърнест хляб / Simple sandwiches with rye bread /



     Вкусът на този хляб си спомням още от времето, когато за първи път посетих Германия.Това беше преди около 25 години и знам,че тогава ми беше направил много силно впечатление.Това са хлябове произведени явно по специална технология с цели зърна вътре, но сигурно са обработени - в смисъл попарени, защото са като сварена пшеница.Не знам точната рецепта за тяхното производство, но много бързо с тях може да се нахрани човек.Засищат бързо и са чудесни за диети.Но са с мая, имат все пак набухвател.Една до две филийки са напълно достатъчни за едно хранене, така,че цената е напълно приемлива.Една опаковка е достатъчна за цяла седмица.
  Тези хлябове днес се внасят и у нас и могат да се употребяват при нужда от всеки.С такъв ръжен хляб направих много лесни сандвичи.Използвах 1 връзка магданоз и 1 - 2 шепи орехи, които пасирах с пасатора.С тази смес намазах филийките и украсих с чери доматки.
   Лесно, много бързо и вкусно.Подходящи са както за пикник, така и за парти.
          Приятен апетит !












3 коментара:

  1. Много примамливо предложение,Ели!

    ОтговорИзтриване
  2. Момичета,
    тези видове хляб засищат много бързо, така ,че включете ги в менюто.Много удобни са за сандвичи.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване