Днешното ми предложение е за две интересни салати с полски кострец.Използвах костреца този път в прясно състояние, без никакво накисване във вода.
САЛАТА 1 :
1/2 салата лоло росо
1 голям стрък зелен лук
1 голям стрък зелен лук
градинска цикория листа
градински кострец листа
живовляк листа
тученица стръкове
копър стръкове
чери домати
глухарче листа
маслини
От всички растения се берат листа в количество според броя на порциите и според предпочитанията.Зеленината се нарязва на тънки ивички и се поставя в купа.Добавят се чери доматките и маслините и се разбърква.
Приготвя се дресинг от зехтин, щипка хималайска сол и балсамов оцет.Преди сервиране салатата се залива с дресинга и се разбърква отново.
Приятен апетит !
САЛАТА 2 :
В тази салата зеленината е същата, добавих само 1/2 розетка червена саланова салата и кълнове от елда.Маслините също липсват.
Приготвя се дресинг от зехтин, щипка хималайска сол и балсамов оцет.Преди сервиране салатата се залива с дресинга и се разбърква отново.
Приятен апетит !
Вид градинска цикория |
Градински кострец - листа |
САЛАТА 2 :
В тази салата зеленината е същата, добавих само 1/2 розетка червена саланова салата и кълнове от елда.Маслините също липсват.
Червена саланова салата |
Много интересни рецепти ни поднасяш, Ели. Всичките тези дарове от природата, голяма част от които подминаваме без дори да подозираме, че са ядливи. а ти ни ги поднасяш толкова изкусително! Поздрави!
ОтговорИзтриванеКате,
Изтриванеима толкова много ядливи растения - плевели и билки, които са чудесни добавки към традиционното меню.Само трябва да ги познаваме.
Поздрави !