КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 23 юни 2016 г.

Две смесени салати с полски кострец / Two mixed salads Polish sow thistle /









      Днешното ми предложение е за две интересни салати с полски кострец.Използвах костреца този път в прясно състояние, без никакво накисване във вода.
САЛАТА  1 :
1/2 салата лоло росо
1 голям стрък зелен лук
градинска цикория  листа
градински кострец  листа
живовляк листа
тученица  стръкове
копър  стръкове
чери домати
глухарче листа
маслини
   От всички растения се берат листа в количество според броя на порциите и според предпочитанията.Зеленината се нарязва на тънки ивички и се поставя в купа.Добавят се чери доматките и маслините и се разбърква.
  Приготвя се дресинг от зехтин, щипка хималайска сол и балсамов оцет.Преди сервиране салатата се залива с дресинга и се разбърква отново.
        Приятен апетит !


Вид градинска цикория

Градински кострец - листа










САЛАТА  2 :
  В тази салата зеленината е същата, добавих само 1/2 розетка червена саланова салата и кълнове от елда.Маслините също липсват.



Червена  саланова салата




2 коментара:

  1. Много интересни рецепти ни поднасяш, Ели. Всичките тези дарове от природата, голяма част от които подминаваме без дори да подозираме, че са ядливи. а ти ни ги поднасяш толкова изкусително! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате,
      има толкова много ядливи растения - плевели и билки, които са чудесни добавки към традиционното меню.Само трябва да ги познаваме.
      Поздрави !

      Изтриване