Много често през топлите дни на годината правя таратор с различна по вид зеленина и растителни млека.В този случай използвах мляко от лешници и градинска лобода.Получих вкусен и лек таратор.Винаги в домашни условия правя таратора с настъргана на едро ренде краставица.Така тя по - добре отпуска аромата и вкуса си.По желание краставицата може да се нареже на ситни кубчета, но парниковите краставици нямат никакъв аромат нарязани по този начин.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
100 - 150 грама лешници без черупка
1 краставица
чесън - няколко склидки
3 - 4 стръка копър
вода
зехтин
1 с.л. ябълков оцет
1 шепа листа от градинска лобода
щипка хималайска сол
Накиснете лешниците във вода за 6 часа и ги смелете в пасатор.Долейте вода към пасираните лешници в блендер и пригответе хубаво , хомогенно ядково мляко.По желание прецедете млякото и отделете лешниковият пулп.Към него добавете нарязаната на ивички лобода, копър - на ситно, смлян чесън, настъргана краставица, сол и оцет.
Преди да сервирате таратора капнете струйка зехтин.Да ви е сладко !
Интересен вариант на таратора, много вкусен при това:) Поздрави, Ели!
ОтговорИзтриванеКате,
ОтговорИзтриванеправя таратор с различна по вид зеленина.Става много вкусен и разнообразен.
Поздрави !
И аз правя различни таратори, Ели, но основно с кисело мляко, а тук...направо си е новаторство това!
ОтговорИзтриванеВеси,
Изтриванемлеката от ядки могат успешно да заменят всички животински млека.А всяка зеленина - диви растения или култивирани да послужат за приготвяне на таратор.
Поздрави !