КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 2 юни 2016 г.

Шейк с лешниково мляко и ягоди / Shake with hazelnut milk and strawberry /      Ядковото мляко може да бъде направено много лесно и да се използва в домашни условия за приготвяне на шейкове, хранене на малки деца или като заместител на животинско мляко при приготвяне на сладкиши и десерти.Лешниците са една от най - вкусните и най - полезни ядки затова ако имаме възможност трябва да ги използваме.
Комбинирах лешниково мляко с ягоди и получих вкусен и питателен шейк.Тази година ягодите не са толкова сладки и при нужда към шейка може да се добави малко мед.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :
100 гр. лешници без черупка
вода, според гъстотата, която желаем да получим
100 - 200 грама ягоди
мед
     Накиснете лешниците във вода за 6 часа и ги смелете в пасатор.Добавете ягодите и меда без да прецеждате сместа.Сместа може да бъде прецедена в случай,че ядките не са добре смлени.Полученият пулп може да бъде използван за десерти и сладкиши.
     Сервирайте шейка веднага след приготвянето.Да ви е сладко !

3 коментара:

 1. Много е вкусен шейка приготвен по този начин. Понякога си правя такива шейкове и смутита, които ме засищат до обяд. Поздрави!

  ОтговорИзтриване
 2. Какво ли не можеш да направиш ти от ядки и зеленчуци и плодове...скоро очаквам и някоя растителна пържола да опечеш:))

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Веси,
   аз съм префасонирала много рецепти с цел употреба на повече растителна храна.Не е трудно, просто човек трябва да си постави дадена цел и да я преследва.
   Поздрави !

   Изтриване