КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 13 юни 2016 г.

Салата от домати и червена белгийска цикория с песто от орехи и каперси / Salad of tomatoes and red Belgian chicory with pesto of walnuts and capers /




    Червената цикория, която скоро закупих реших отново да вложа в салата.Този път като добавка направих песто от орехи, магданоз и каперси.Получих прекрасно песто, което се вписа чудесно в салатката.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ ЗА САЛАТАТА :
2 домата
листа от червена цикория - 10 броя, запазваме 3 по - малки листа за украса 
ЗА  ПЕСТОТО :
100 гр. орехи, накиснати във вода за 6 часа
10 мариновани каперси от едрите, запазете 3 бр. за украса
100 мл. зехтин
100 мл. сок от каперсите
7 - 8 склидки чесън
1 вр. магданоз, нарязана много ситно
Измийте и нарежете на едри парчета доматите, добавете и нарязаната червена цикория на ивички.Разбъркайте и поставете в голямо плато или купа.
Пригответе пестото.Смелете в пасатор орехите, добавете магданоза, каперсите, сока от каперсите, зехтина , чесъна.Смелете в пасатора до получаване на еднородна паста.С тази вкусна паста гарнирайте салатата, украсете с цели ядки орехи и каперси.
         Да ви е сладко !












2 коментара:

  1. Ех, Лени!
    Голям фен съм на твоите салати!
    Винаги пъстри, свежи и засищащи!
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Запали ме по тази цикория, Ели! Ще потърся, за да я опитам! Много хубава салата, всичките ти предложения са чудесни! Приятен ден!

    ОтговорИзтриване