КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 18 април 2017 г.

Постна крем - супа с левурда / Lent cream - soup with Ramsons /




     Левурдата е чудесно, много вкусно и ароматно пролетно растение.С нейното благодатно участие приготвих тази простичка и лесна крем - супа.Пригответе я и вие, лесна, бърза и наистина много вкусна.
ЕТО И ПРОДУКТИТЕ : 
5 едри картофа, обелени и нарязани
1 - 2 моркова, по - дребни
парче корен целина
парче корен пащърнак
корени от магданоз
коренчета от спанак
няколко листа левурда
зехтин
хималайска сол на вкус
сок от 1 лимон
   Всички кореноплодни зеленчуци се почистват, измиват и нарязват.При нужда използвайте и зеленчуци , замразени във фризер.Общото количество на коренчетата от спанак, целина, пащърнак, морков и магданоз е около 1 - 11/2 ч.ч.Поставете зеленчуците в тенджера, залейте ги с вода докато ги покрие.Варете на умерен огън до омекване.Когато са готови пасирайте супата, подправете със зехтин, лимонов сок, хималайска сол и нарязана на ивички левурда и сервирайте.
    Да ви е сладко !







2 коментара:

  1. Христос Воскресе, Елена!
    И тук искам да те поздравя, да си жива и здрава, с много късмет!
    Много обичам левурда, а още не съм хапвала тази пролет!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси,
      и аз много обичам левурдата.Приготвям с нейно участие много ястия, салати и предястия през пролетта.Во истина Воскресе ! Много здраве и благоденствие и за теб и твоето семейство !
      Поздрави !

      Изтриване