КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 3 април 2017 г.

Задушени картофи с див чесън / Steamed potatoes with wild garlic /




     През пролетта едно от любимите ястия и гарнитури в нашето семейство са задушените картофи с пресен див чесън.Най - вкусни картофите се получават когато са пресни, но и със стари става много вкусно.Използвам няколко вида див чесън, който засявам в нашата градина.Левурдата рано на пролет веднага показва крехките си листенца.Дивият чесън, който е засят в саксия, а също и в градината също придава чудесен аромат.Има и още един вид чесън, който понякога намирам когато се разхождам в гората.Този чесън образува в основата на склидката черни семенца.Той по външен вид прилича на обикновения чесън, но образува също като кромид лука семена на върха на стъблото като топка.Той също може да се засява в градината, понякога се продава и по пазарите.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :
1  - 1200 кг. сурови картофи, нарязани на едри кубчета / парчета /
няколко листа прясна левурда
див чесън - 1 шепа пресни стръкчета
растителна мазнина
вода - 2 ч.ч. 
няколко стръкчета копър
сол на вкус
Измийте и нарежете картофите.Поставете ги в тенджера или уок тиган заедно с мазнина , вода и сол.Задушавайте под капак на умерен огън.Малко преди да са готови овкусете картофите с нарязаните видове див чесън и разбъркайте.Сервирайте веднага.
           Да ви е сладко !








2 коментара:

  1. Приготвям такава салата с обикновен лук или праз, но с див чесън ще е с невероятен вкус!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тили,
      картофите с див чесън са много вкусни, особено когато се смесят няколко вида чесън в диво състояние с различен привкус.Има и самардала сега навсякъде, но тя е с малко по - остър вкус.
      Поздрави !

      Изтриване