КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

петък, 7 април 2017 г.

Печени картофи с пикантна заливка / Fried potatoes with a spicy sauce /



   Тези печени картофи направих като гарнитура към ястие, но този път използвах пикантна заливка от сушени люти чушлета.В заливката добавих и малко предварително приготвен мед с джинджифил.Картофите са пикантни, но вкусни и питателни и могат да се използват като гарнитура към различни ястия.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :
1 кг. картофи, с приблизително еднаква големина
1 стрък зелен лук
1 - 2 сушени люти чушлета
зехтин
лимонов сок
щипка хималайска сол
сок от джинджифил с мед / предварително приготвен и съхранен в хладилник / - 2 - 3 с.л.
   Изпечете картофите цели във фурната.Най - напред ги почистете хубаво с четка, измийте ги и без да ги белите ги поставете цели в тавичка.Печете на горен и долен реотан около 30 минути на 200 градуса.Когато картофите са добре омекнали са готови.Аз винаги подбирам за печене картофи с тънка люспа, които могат да се консумират дори и без да се белят.
При желание обелете картофите, ако желаете ги консумирайте с обелките.Разрежете всяка картофа на кръст.
Пригответе заливката като смесите всички продукти - нарязани люти чушлета, мед с джинджифил, зехтин, лимонов сок и хималайска сол.С тази заливка полейте всяка картофа и гарнирайте порцията с нарязан зелен лук.
          Да ви е сладко !













3 коментара:

  1. Чудесно звучат тези пикантни картофки!

    ОтговорИзтриване
  2. Ели, много хубави печени картофи! Връщаш ме в детството, когато с баба си приготвяхме такива печени картофи на печката с дърва. Нямаха заливка, но бяха много вкусни и неустоими. И твоят вариант е много интересен! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Мили дами,
    простичките ястия са много вкусни, макар и лесно и бързо приготвени.Така е и с тези ароматни картофки.Чудесни са за гаринтура.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване