НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 голяма купа листа от лобода
1 тиквичка
20 грама бадеми
3 - 4 кисели краставички
2 стръка зелен чесън
струйка зехтин
100 мл. вода
Измийте и почистете чесъна и лободата.Накиснете бадемите във вода за 2 часа и отлейте водата.Измийте ги и ги нарежете на парченца.Лободата нарежете на ивички, чесъна на ситно.Тиквичката почистете в двата края и с белачка за зеленчуци правете дълги и тесни ленти.Киселите краставички нарежете на 2 по дължина.Всяка половина нарежете също по дължина на 3 части.В случай, че краставичките са по - едри нарежете всяко парче на две части.
В мазнината и водата задушете чесъна на умерен огън докато отпусне аромата си.Добавете тиквичката и лободата.Бъркайте с лопатка от долу нагоре така,че да обръщате зеленината.Тиквичката и лободата трябва леко да променят цвета си.Дръпнете от огъня и оставете да изстине.Накрая добавете бадемите и киселите краставички и разбъркайте внимателно.
Сервирайте тази гарнитура към печени зеленчуци, сирена, месо или риба.Не добавих сол.Рядко я използвам, но краставичките са достатъчно солени.
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар