КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 21 юни 2023 г.

Задушена лобода с бадеми, тиквичка и кисели краставички / Stewed lobster with almonds, zucchini and pickles /

    


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

1 голяма купа листа от лобода

1 тиквичка

20 грама бадеми

3 - 4 кисели краставички

2 стръка зелен чесън

струйка зехтин

100 мл. вода

      Измийте и почистете чесъна и лободата.Накиснете бадемите във вода за 2 часа и отлейте водата.Измийте ги и ги нарежете на парченца.Лободата нарежете на ивички, чесъна на ситно.Тиквичката почистете в двата края и с белачка за зеленчуци правете дълги и тесни ленти.Киселите краставички нарежете на 2 по дължина.Всяка половина нарежете също по дължина на 3 части.В случай, че краставичките са по - едри нарежете всяко парче на две части.

   В мазнината и водата задушете чесъна на умерен огън докато отпусне аромата си.Добавете тиквичката и лободата.Бъркайте с лопатка от долу нагоре така,че да обръщате зеленината.Тиквичката и лободата трябва леко да променят цвета си.Дръпнете от огъня и оставете да изстине.Накрая добавете бадемите и киселите краставички и разбъркайте внимателно.

   Сервирайте тази гарнитура към печени зеленчуци, сирена, месо или риба.Не добавих сол.Рядко я използвам, но краставичките са достатъчно солени.

                Приятен апетит !





Няма коментари:

Публикуване на коментар