Този качамак направих със сушени подправки - дива мащерка и гръцки риган.Сервирах го с добавка на сирене и задушен лук.Гарнирах със зрънца нар.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
300 грама царевичен грис
1 щипка сол
вода - 650 мл.
1 ч.л. сушен гръцки риган
1 щипка сушена дива мащерка
За гарниране : 200 - 250 грама козе сирене, сушен гръцки риган, зехтин ; кромид лук - 5 - 6 глави, зехтин, 1 ч.ч. вода, сушен риган, зрънца нар.
Царевичният грис се изсипва в тенджера заедно с водата и солта.Вари се на умерен огън до сгъстяване на сместа.Бърка се постоянно с дървена лопатка.Малко преди да е сгъстен напълно се добавят подправките.Качамакът е готов когато лопатката започне да образува пътечка при движение по дъното на съда.Още гореща сместа се насипва в купички.
Лукът се нарязва на полумесеци и задушава заедно с водата и струйка зехтин.На умерен огън бъркаме от време на време докато сместа остане само на мазнина.
Сервираме качамака заедно с лука, парче сирене и зрънца нар.
Да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар