Тази риба сардина купих от Гърция.Прекрасна консерва е.Гарнирах я с пресен червен лук, предварително маринован и поръсен със сумак. Тази идея взаимствам от турската и гръцката кухня..В моя случай импровизирах, не съм използвала някаква точна рецепта.Мариновах лука с щипка сол, добавих и на мед.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
2 - 3 глави червен кромид лук
1 щипка сол
1 ч.л.сумак
1 с.л. мед
1 - 2 с.л. сок от лимон
струйка зехтин
300 грама риба сардина от консерва
Нарежете лука на тънки полумесеци, добавете солта и го намачкайте с ръце.Добавете меда, зехтина и лимоновия сок и разбъркайте.Оставете така да се маринова 1 час на стайна температура.Преди сервиране добавете сумака и отново хубаво разбъркайте.Готов е за гарниране на салати, сирена или каквото пожелаете.В случая използвах риба сардина от консерва, която бях закупила от Гърция.
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар