КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 1 юни 2023 г.

Прясна бакла с манголд и чесън / Fresh broad beans with mangold and garlic /

 


     НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

500 - 600 грама прясна бакла

7 - 10 листа манголд

2 скилидки чесън

олио

сол на вкус

    Измийте баклата. Налейте в тенджера около 1/2 литър вода и я сложете да заври на умерен огън.Пускайте във водата почистената и нарязана бакла.Варете до пълно омекване на шушулките.Когато баклата е готова и водата е останала минимално количество добавете мазнината и почистените и нарязани листа от манголд.Разбъркайте няколко пъти, добавете нарязания чесън.Сместа трябва да остане на мазнина.

           Сервирайте ястието топло и да Ви е сладко !





Няма коментари:

Публикуване на коментар