Още една идея за приготвяне на прясна зелена бакла Ви представям днес.Тук баклата е варена само във вода с щипка сол.Сосът Авголемоно се приготвя отделно.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1/2 кг. прясна, зелена, дребна бакла
3 - 4 малки кисели краставички
2 глави пресен чесън
5 - 6 стръка пресен копър
30 мл. лимонов сок / 1/2 лимон /
30 мл. зехтин
1/2 литър вода
Почистваме в двата края баклата, измиваме я и пускаме във врящата вода с щипка сол. Добавяме и чесъна на глави предварително почистени от външната люспа.Варим на умерен огън до пълно омекване на продуктите.Водата трябва почти напълно да изври.
Приготвяме соса Авголемоно от зехтина и лимона.Смесваме ги в бурканче, слагаме капачката и разбиваме до пълно хомогенизиране.
Ситно нарязваме копъра, киселите краставички режем на малки кубчета.
Сервираме баклата и чесъна в плато.Поръсваме с копъра и киселите краставички.Поливаме с дресинга от лимона и зехтина.
Да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар