КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 11 юни 2023 г.

Задушена лобода с варено яйце и кубчета сирене / Stewed lobster with boiled egg and cheese cubes /

 


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

1 купа пресни листа от лобода

150 - 200 грама козе сирене

1 варено яйце

1 връзка копър / само дръжките /

микс от семена - ленено семе, сусам, тиквено семе и белен слънчоглед

струйка зехтин

1 щипка сол

   Измийте хубаво под течаща вода листата на лободата.Нарежете ги на тънки лентички , дръжките от копър нарежете на ситно.Сиренето нарежете на кубчета и оваляйте в микса от ядки.Пасирайте яйцето с вилица или настържете на ренде.

    В тенджера с дебело дъно загрейте зехтина и добавете дръжките от копър и лободата.Добавете солта, разбъркайте за 1 - 2 минути и свалете от огъня.Зеленината трябва само да промени цвета си.Оставете да изстине.

     В плато насипете канапе от зеленината, отгоре подредете кубчета сирене и настъргано яйце.

          Сервирайте веднага след приготвянето и да Ви е сладко !








Няма коментари:

Публикуване на коментар