КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 25 юни 2023 г.

Задушена лобода и манголд с чесън, орехи, бадеми и копър / Stewed lobster and mangold with garlic, walnuts, almonds and dill /

 

 

      Тази година времето е дъждовно и имаме много лобода и манголд.Приготвих тази зеленина задушена с бадеми, орехи, чесън и копър.Накрая украсих с цветчета краставична трева.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

лобода

манголд

1 глава пресен чесън

20 - 25 бадема

10 ореха

олио

1 щипка сол

Украса : цвят от бораго / краставична трева /

    Зеленината е в количества според Вашите желания и броя на порциите.Измийте и почистете зелената, нарежете на тънки ивички.Нарежете ядките и чесъна на ситно както и копъра.

   В мазнина и 100 мл. вода задушете чесъна.Когато леко промени цвета си добавете зеленината.Обръщайте внимателно от долу нагоре.Зеленината трябва да промени цвета си, но да остане свежа.Към края на готвенето добавете щипка сол и ядките.Разбъркайте няколко пъти и свалете от огъня.

   Поръсете с копъра и сервирайте. Добър апетит !

                                          





Няма коментари:

Публикуване на коментар