Тази година времето е дъждовно и имаме много лобода и манголд.Приготвих тази зеленина задушена с бадеми, орехи, чесън и копър.Накрая украсих с цветчета краставична трева.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
лобода
манголд
1 глава пресен чесън
20 - 25 бадема
10 ореха
олио
1 щипка сол
Украса : цвят от бораго / краставична трева /
Зеленината е в количества според Вашите желания и броя на порциите.Измийте и почистете зелената, нарежете на тънки ивички.Нарежете ядките и чесъна на ситно както и копъра.
В мазнина и 100 мл. вода задушете чесъна.Когато леко промени цвета си добавете зеленината.Обръщайте внимателно от долу нагоре.Зеленината трябва да промени цвета си, но да остане свежа.Към края на готвенето добавете щипка сол и ядките.Разбъркайте няколко пъти и свалете от огъня.
Поръсете с копъра и сервирайте. Добър апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар