Есента е сезон богат както на прекрасни зеленчуци, така и на плодове.Направих тази яхния от налични в моя дом зеленчуци - патладжан, кромид лук, пиперки, бамя и моркови.Може да се добавят и други зеленчуци според вкуса и предпочитанията.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 голям патладжан на кубчета
2 големи кромид лука на тънки ивички или на ситно
4 - 5 червени пиперки на ивички
1 голям морков на полумесеци
7 - 8 големи бамии
вода
1 ч.л. сол
1 ч.л. с връх червен пипер
1 с.л. чубрица
олио или зехтин
Почистете зеленчуците и ги нарежете.Бамята измийте и отрежете горната връхна част.В мазнина и малко вода поставете всички зеленчуци без бамята.Задушете 5 - 6 минути и добавете вода 2 ч.ч.Добавете и бамята.Гответе на умерен огън, добавете солта, червения пипер и чубрицата.
Когато зеленчуците омекнат и водата поизври яхнията е готова.Вкусна е леко топла или студена.
Да Ви е сладко !
Чудесна яхния си приготвила, Ели! Много обичам такива предложения :)
ОтговорИзтриванеИли,
ОтговорИзтриванеправя често яхния със зеленчуци през есента.Много е вкусна особено с повече и различни зеленчуци.Есента е богат сезон на пресни, вкесни , естествено зрели плодове и зеленчуци.Яхнията може да се приготви с добавка на домати или тиква.Вариантите са много.
Поздрави !