КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 13 септември 2023 г.

Eсенна яхния с патладжани / Autumn stew with eggplants /

 



          Есента е сезон богат както на прекрасни зеленчуци, така и на плодове.Направих тази яхния от налични в моя дом зеленчуци - патладжан, кромид лук, пиперки, бамя и моркови.Може да се добавят и други зеленчуци според вкуса и предпочитанията.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

1 голям патладжан на кубчета

2 големи кромид лука на тънки ивички или на ситно

4 - 5 червени пиперки на ивички

1 голям морков на полумесеци

7 - 8 големи бамии

вода

1 ч.л. сол

1 ч.л. с връх червен пипер

1 с.л. чубрица

олио или зехтин

    Почистете зеленчуците и ги нарежете.Бамята измийте и отрежете горната връхна част.В мазнина и малко вода поставете всички зеленчуци без бамята.Задушете 5 - 6 минути и добавете вода 2 ч.ч.Добавете и бамята.Гответе на умерен огън, добавете солта, червения пипер и чубрицата.

   Когато зеленчуците омекнат и водата поизври яхнията е готова.Вкусна е леко топла или студена.

                 Да Ви е сладко !


     








2 коментара:

  1. Чудесна яхния си приготвила, Ели! Много обичам такива предложения :)

    ОтговорИзтриване
  2. Или,
    правя често яхния със зеленчуци през есента.Много е вкусна особено с повече и различни зеленчуци.Есента е богат сезон на пресни, вкесни , естествено зрели плодове и зеленчуци.Яхнията може да се приготви с добавка на домати или тиква.Вариантите са много.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване