КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 13 септември 2023 г.

Варена ципура в бяло вино и мащерка / Boiled sea bream in white wine and thyme /

 


         Направих тази риба с бяло вино и мащерка без никакви други добавки.Можете да използвате и друга риба по Ваш избор.Аз използвах ципура, защото месото е крухко и бързо се обработва.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

риба ципура според броя порции

прясна мащерка

бяло вино

морска сол

            Почистете рибата и хубаво я измийте.Осолете я със солта отвътре и отвън и оставете да престои 15 - 20 минути.Отново измийте и поставете в тенджера заедно с мащерката и 1 - 2 ч.ч. бяло вино.Варете на слаб огън докато рибата побелее.Сервирайте с пресни зеленчуци и лимон.

    По желание можете да сгъстите бялото вино с брашно или нишесте и да получите вкусен сос.Аз правя сосовете в нарязан на ситно лук, който се задушава до пълно омекване.След това пасиран сгъстява чудесно соса.

             Приятен апетит !








Няма коментари:

Публикуване на коментар