Тази риба направих на грил тиган, но не печена, а с добавка на малко вода.Отделно се приготвя заливката от прясно изцедени цитруси - портокал, лимон и лимета.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ / 2 порции /
2 броя риба ципура
морска сол
вода 100 - 150 мл. вода
зехтин или олио
Заливка : сок от 1 портокал, 1 лимон и 1 лимета, зехтин 1 - 2 с.л. ; стръкове копър 1/2 връзка
Измийте рибата, почистете я от люспи и вътрешности и отново измийте хубаво.Осолете хубаво отвътре и отвън и оставете да престои 20 минути.След това отново измийте хубаво.
Загрейте грил тиган намазан с мазнина, сложете рибата и налейте малко вода.Намалете огъня, сложете капак и оставете да се задушава.Наливайте водата на части.Така задушавайте докато месото побелее.
Готовата риба залейте със сок от портокал, лимон и лимета предварително смесени .Добавете към тази смес 2 с.л. зехтин.Поднесете рибата леко топла или студена гарнирана с кръгчета цитруси и стръкове пресен копър.
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар