Сардината е много полезна риба.Помага при остеопороза когато се консимура заедно с костите.В тази рецепта костите не се стопяват.Рибата се вари на бавен огън заедно с дафинов лист и черен пипер.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 кг. прясна сардина
морска сол
1 дафинов лист
5 - 6 зърна черен пипер
2 - 3 ч.ч. / 200 мл. / бяло вино
Рибата се почиства добре от вътрешности и люспи, измива се хубаво и се осолява отвътре и отвън с морската сол.Престоява така 15 минути и отново хубаво се измива.Реди се в тенджера с дебело дъно на 2 реда , добавят се подправките.Залива се с виното, което трябва да не я покрива.Виното е в количество малко под нивото на рибата.
В началото огъня се засилва, малко преди да заври се намалява до минимум.Вари се 1 - 1.5 часа под капак..Виното почти извира, а рибата придобива чудесен вкус.Оставя се да изстине и се сервира студена.
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар