Едва ли има човек , който не знае как се приготвя таратор.Но аз тук направих таратор с добавка на тученица.Една идея за разнообразяване на менюто.Традиционно таратор се прави с нарязани на малки кубчета краставици, но моята баба го правеше с настъргани на едро ренде обелени краставици.На мен лично повече ми харесва с настъргани краставици, защото те си пускат сока в таратора.Млякото може да бъде растително или животинско, каквото предпочитате.Използвах козе кисело мляко в тази рецепта и добавих нарязани на ситно орехи.За мен орехите са задължителни.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
500 грама козе кисело мляко
5 - 6 стръка копър без дръжките
1 голяма краставица
1 шепа прясна тученица
1/4 ч.ч. нарязани орехи
щипка сол
струйка олио
вода
В купа разбийте хубаво козето кисело мляко и добавете солта.Измийте и почистете копъра, тученицата и красатвицата.Ситно нарежете копъра и тученицата, краставицата на ситни кубчета.Орехите е по - добре да бъдат едро смлени или нарязани.Те се добавят в таратора накрая, придават чудесен вкус, но променят леко цвета.Смесете всички продукти в купа, разбъркайте и добавете студена вода до желаната гъстота.Поднесете веднага след приготвянето.В таратора могат да се добавят и кубчета лед или да престои в хладилник докато се охлади.Ако водата е студена няма нужда от престой в хладилник.
Да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар