КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 13 септември 2023 г.

Бланширана ципура във фолио / Blanched sea bream in foil /

 



            Този начин на обработка на рибата научих скоро и реших да опитам.Беше използвана скумрия, но аз използвах ципура.Рибата може да се бланшира цяла или нарязана на филета.Може да се приготви и пълнеж и да се завие във филето под формата на ролка.Задължително се използва домакинско фолио за да се обвие добре рибата при бланширане.Температурата на водата е под 100 градуса.Нямах термометър, но се ориентирах лесно.Рибата се поставя във водата преди да заври.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

риба ципура

вода

морска сол

3 - 4 стръка пресен копър

3 - 4 зърна черен пипер

1 дафинов лист

За гарниране : лимон, лимонов сок,  зехтин, пресни домати

      Почистете рибата отвътре и отвън, измийте хубаво и осолете със солта.Оставете да престои така 15 - 20 минути, отново измийте хубово.В кухината на рибата поставете дафиновия лист, копъра и черния пипер..Поставете във загрята почти до завиране вода и изключете огъня.Така трябва да престои 15 минути.За това време рибата трябва да побелее и да се сготви.В зависимост от това каква риба използвате и каква е големината и времето за престой във водата може да се удължи.

    Извадете готовата риба, сервирайте в плато, полейте с малко лимонов сок и зехтин и гарнирайте с пресни зеленчуци и лимон.

                Да Ви сладко !






    





Няма коментари:

Публикуване на коментар