Имах две големи жълти камби Калифорния и реших да ги приготвя сурови, пълнени с гуакамоле и гарнирани със сирене МАНУРИ.Използвах една рецепта за гуакамоле на Руми Любомирова от вестник " Трета възраст " / бр. 43 , 25 - 31.10.2023 г./.Благодаря сърдечно. Получи се вкусна разядка.Ето какво казва авторката : " Гиакамоле е типично мексиканско ястие, означаващо гъст сос - пюре от авокадо.Оригиналното гуакамоле не е с гладка структура, а остава на дребни парченца.Авокадото се намачква с вилица или преса за картофи. Можете да премахнете семената на доматите, което прави гуакамолето по - малко воднисто.За съхранение на дипа поставете костилката на авокадото в средата на съда.Ще предотврати покафеняването ".
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
2 броя авокадо, узряло, меко
2 бр. домати, обелени и наситнени
1 с.л. ябълков оцет или сок от 1/2 лимон
струйка олио
1 склидка пресован чесън / по желание /
зелен лук на тънки колелца / по желание /
пресован босилек и магданоз
2 щипки млян кориандър или пресен
кръгчета зелена люта чушка
сол, бял и черен пипер
Към пюрираното авокадо добавете наситнените на кубчета домати, лимоновия сок, чесъна, лютата чушка, кориандъра и наситнените зелени подправки.
Разбъркайте, добавете сол, бял и черен пипер.Опитайте ! Ако вкусът не е достатъчно наситен поръсете с капки оцет.
Използвах почистените жълти камби Калифорния за да сервирам в тях разядката.Срязах на две , почистих семето и наълних с дипа.
Сервирах в плато с парче 100 - 150 грама сирене МАНУРИ, поръсено с червен пипер, червен български риган и зехтин.
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар