КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 30 октомври 2023 г.

Гуакамоле със сирене МАНУРИ / Guacamole with MANURI cheese /

 


     Имах две големи жълти камби Калифорния и реших да ги приготвя сурови, пълнени с гуакамоле и гарнирани със сирене МАНУРИ.Използвах една рецепта за гуакамоле на Руми Любомирова    от вестник " Трета възраст " / бр.  43 , 25 - 31.10.2023 г./.Благодаря сърдечно. Получи се вкусна разядка.Ето какво казва авторката : " Гиакамоле е типично мексиканско ястие, означаващо гъст сос - пюре от авокадо.Оригиналното гуакамоле не е с гладка структура, а остава на дребни парченца.Авокадото се намачква с вилица или преса за картофи. Можете да премахнете семената на доматите, което прави гуакамолето по - малко воднисто.За съхранение на дипа поставете костилката на авокадото в средата на съда.Ще предотврати покафеняването ".


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

2 броя авокадо, узряло, меко

2 бр. домати, обелени и наситнени

1 с.л. ябълков оцет или сок от 1/2 лимон

струйка олио

1 склидка пресован чесън / по желание /

зелен лук на тънки колелца / по желание /

пресован босилек и магданоз

2 щипки млян кориандър или пресен

кръгчета зелена люта чушка

сол, бял и черен пипер

   Към пюрираното авокадо добавете наситнените на кубчета домати, лимоновия сок, чесъна, лютата чушка, кориандъра и наситнените зелени подправки.

    Разбъркайте, добавете сол, бял и черен пипер.Опитайте ! Ако вкусът не е достатъчно наситен поръсете с капки оцет.

    Използвах почистените жълти камби Калифорния за да сервирам в тях разядката.Срязах на две , почистих семето и наълних с дипа.

   Сервирах в плато с парче 100 - 150 грама сирене МАНУРИ, поръсено с червен пипер, червен български риган и зехтин.

        Приятен апетит !








Няма коментари:

Публикуване на коментар