КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 25 октомври 2023 г.

Печени зелени пиперки с олио и оцет / Roasted green peppers with oil and vinegar /

 



    Традиционните български зелени пиперки любими на много семейства са любими и в нашия дом.Това са пиперки от нашата градина, които приготвям с олио, оцет и магданоз.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

зелени пиперки

1 домат

4 - 5 стръка магданоз

2 - 3 стръка копър

олио

оцет

сол

      Измийте пиперките и без да им изваждате дръжките ги подсушете.Изпечете във фурна или чушкопек.Когато съм на село ги пека на открит огън.Сложете веднага всяка пиперка в тенджера с капак за да се задуши. Добре изстиналите пиперки обелете, цепнете всяка по дължина и посолете.Подредете в кръг в плато пиперките, поставете отгоре резени домат, поръсете с магданоз и копър.Накрая зелейте със струйка захтин или олио и капки оцет.

       Поднесете приготвената салата веднага и да Ви е сладко !







Няма коментари:

Публикуване на коментар