Качамакът, който използвам за приготвяне във формичка е италиански.С този, произведен в България не се получава същия ефект.Използвах чубрица за овкусяване на качамака, пресен домат за соса.Гарнирах с парчета козе сирене с благородна плесен.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
100 грама козе сирене с благородна плесен
1 розов домат
За качамака :
1 ч.ч. царевичен грис
1 щипка сол
1 ч.л. чубрица
3 ч.ч. вода
формичка за поставяне на качамака
Изсипете царевичния грис в тенджера с дебело дъно, добавете водата и солта и включете котлона.Бъркайте с дървена лопатка и малко преди да заври намалете огъня до минимум.Когато сместа започне да се сгъстява добавете чубрицата и бъркайте до готовност.Още топлия качамак изсипете във формичка и оставете да се охлади.
Обелете почистения и измит домат и го пасирайте.Сложете качамака в плато.Отгоре внимателно налейте соса от домат и гарнирайте с триъгълничета от козето сирене.
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар