НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 кг. жълт фасул
2 големи глави кромид лук
1 с.л. сумак
3 с.л. зехтин
2 - 3 с.л. лимонов сок или ябълков оцет
1 ч.л. сол
Почистете фасула в двата края и хубаво го измийте под течаща вода.Нарежете го на парчета, сложете го в тенджера и го залейте с вода до нивото му.Варете на умерен огън до готовност.Пет минути преди да свалите от огъня добавете солта и разбъркайте внимателно.Оставете да се охлади.
Отделно нарежете почистения кромид лук на ивици и го задушете в зехтин и малко вода от варенето на фасула.Задушавайте на бавен огън под капак до пълно омекване.
Сервирайте фасула смесен с лука, сумака, лимонов сок и 2 - 3 с.л. зехтин.
Да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар