КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

петък, 20 октомври 2023 г.

Жълт фасул със задушен кромид лук и сумак / Yellow beans with stewed onions and sumac /




НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

1 кг. жълт фасул

2 големи глави кромид лук

1 с.л. сумак

 3 с.л. зехтин 

2 - 3 с.л. лимонов сок или ябълков оцет

1 ч.л. сол

    Почистете фасула в двата края и хубаво го измийте под течаща вода.Нарежете го на парчета, сложете го в тенджера и го залейте с вода до нивото му.Варете на умерен огън до готовност.Пет минути преди да свалите от огъня добавете солта и разбъркайте внимателно.Оставете да се охлади.

   Отделно нарежете почистения кромид лук на ивици и го задушете в зехтин и малко вода от варенето на фасула.Задушавайте на бавен огън под капак до пълно омекване.

   Сервирайте фасула смесен с лука, сумака, лимонов сок и 2 - 3 с.л. зехтин.

          Да Ви е сладко !





Няма коментари:

Публикуване на коментар