КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 25 октомври 2023 г.

Хумус с бял пипер и чесън на прах / Hummus with white pepper and garlic powder /

 



        Този хумус приготвих по различен начин.Разликата е не само в подправките, но и в това,че този път претеглих готовото пуре от нахута, а не зърната в сурово или варено състояние.Получи се вкусен хумус, който може да гарнирате според Вашето желание и вкус с различни добавки.Нахутът в сурово състояние измивам и накисвам във вода за 12 часа.След това го варя в тенджера под налягане 40 минути.Засичам времето след като вентила започне да изпуска пара.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

380 грама пюре от варен нахут

55 грама суров сусамов тахан

1 щипка сол

1 щипка чесън на прах

1 щипка бял пипер

сок от 1/2 лимон

вода от варен нахут / около 50 - 100 мл. /

За гарниране : смлян кимион и зехтин

     Смелете с пасатор готовия нахут като добавите и част от водата , в която е варен на части.Трябва да получите гъсто, гладко пюре.Добавете също и лимоновия сок и хубаво разбъркайте на ръка.Към тази смес добавете тахана, сол, бял пипер и чесън на прах.Разбъркайте хубаво до гладкост.

         Сервирайте хумуса гарниран със зехтин и смлян кимион.Можете да използвате и други подправки според Вашите желания и вкус - сумак, лют червен пипер, пушен пипер, куркума или къри.

           Да Ви е сладко !




Няма коментари:

Публикуване на коментар