От презрели пресни смокини направих тези сладки. Те са по - големи от бонбони, защото сместа беше по - мека от обикновено.Ако желаете смес, която лесно да се прави на топка увеличете количеството на орехите и кокосовите стърготини.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ / 16 топки / :
600 грама меки презрели смокини
100 грама кокосови стърготини
150 грама смлени орехи
3 - 4 с.л. с връх какао
За овалване : смлян шам - фъстък
Почистете смокините от дръжчиците и внимателно ги измийте.Смелете ги нарязани в пасатор.Отделно също в пасатора смелете и орехите.
В купа смесете смокини, орехи, кокосови стърготини и какао. Хубаво разбъркайте сместа за да се хомогенизира.Поставете в хладилник за няколко часа. Топките могат да се оформят с лъжица за сладолед.Аз използвах парче найлон и поставих в него голяма супена лъжица от сместа за да оформя топка с големина на орех.С найлон много лесно се оформят топчета без ръцете да се цапат.Веднага след направата всяко топче се овалва в смлян шам - фъстък.Отново прибирам топките в хладилник за да стегнат.
Могат да се сервират самостоятелно.Но с тях може да се гарнира крем, сладолед или плодова салата.
Да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар