КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 17 септември 2025 г.

Салата от зелен боб с магданоз и чесън / Green bean salad with parsley and garlic /

 


     Този вид зелен боб засяваме за първи път.Оказа се много вкусен и лесен за приготвяне.Направих салата от него по рецепта на Танчето от " Субективно за Италия " -  https://www.youtube.com/watch?v=oi6rpaPh2FM&authuser=0  Танче, благодаря за рецептата !

    НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

2 големи картофа

300 - 400 грама зелен фасул

сол

зехтин

2 - 3 скилидки счукан чесън

магданоз

   Сварете картофите цели или обелени  и нарязани на едри кубчета в подсолена вода. Аз не ги добавих в салатата както е в оригиналната рецепта.Използвах цели, обелени картофи за гарниране на салатата от зеления боб.

     Зеленият фасул се почиства в двата края.Пуска се да ври в кипяща подсолена вода.Вари се на умерен огън без капак най - много 5 - 6 минути.Охлажда се, нарязва се.Към него се добавят чесъна, магданоза и зехтина и всичко се разбърква.

       В плато се насипва от салатата и се гарнира с цели, обелени и нарязани по дължина картофи.

                 Приятен апетит !





Няма коментари:

Публикуване на коментар