Този вид зелен боб засяваме за първи път.Оказа се много вкусен и лесен за приготвяне.Направих салата от него по рецепта на Танчето от " Субективно за Италия " - https://www.youtube.com/watch?v=oi6rpaPh2FM&authuser=0 Танче, благодаря за рецептата !
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
2 големи картофа
300 - 400 грама зелен фасул
сол
зехтин
2 - 3 скилидки счукан чесън
магданоз
Сварете картофите цели или обелени и нарязани на едри кубчета в подсолена вода. Аз не ги добавих в салатата както е в оригиналната рецепта.Използвах цели, обелени картофи за гарниране на салатата от зеления боб.
Зеленият фасул се почиства в двата края.Пуска се да ври в кипяща подсолена вода.Вари се на умерен огън без капак най - много 5 - 6 минути.Охлажда се, нарязва се.Към него се добавят чесъна, магданоза и зехтина и всичко се разбърква.
В плато се насипва от салатата и се гарнира с цели, обелени и нарязани по дължина картофи.
Приятен апетит !



Няма коментари:
Публикуване на коментар