КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 30 септември 2025 г.

Ципура в смокинови листа

 


     Тази риба направих отново по рецептата на Maya Zuhdi. Лесна и вкусна рецепта за печена риба в смокинови листа. Благодарности Maya !

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

едра риба ципура / по 1 за порция /

едри смокинови листа

зехтин

сол

чесън

червен пипер

    Почистете хубаво рибата от вътрешностите , люспите и хрилете. Направете марината от счукан чесън, сол, зехтин и сладък червен пипер.С четка намажете рибата отвътре и отвън.Обвийге хубаво в смокинови листа и завържете с конец. 

Сложете рибата в намазана със зехтин тава. Не използвайте фолио или хартия за печене.Печете на фурна 35 - 40 минути на 180 градуса.

     Преди да сервирате почистеге от листата и полейте със соса с тахан.

     Да Ви е сладко !





Няма коментари:

Публикуване на коментар