Направих този ориз с гарнитури от брюкселско зеле и гъби. Обичам да правя тези зелки задушени или на пара.В този случай ги задуших и към тях добавих червен пипер и чесън.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
11/2 ч.ч. черен императорски ориз
3 ч.ч. вода
За гъбите :
300 грама дребни печурки
сол
1 ч.ч. вода
За брюкселското зеле :
1/2 ч.ч. вода
струйка зехтин
сол
червен пипер
чесън
В кипящата подсолена вода пуснете гъбите и варете под капак на умерен огън до готовност. По същия начин пригответе и брюкселското зеле като накрая добавите зехтина, чесъна и червения пипер и разбъркате докато се смесят съставките.Оставете двете гарнитури настрана да се охладят.
В кипяща вода пуснете и ориза без да го измивате предварително.Варете без капак докато водата почти изври и дръпнете от огъня. Върху тенджерата сложете хаврия или дебела кърпа и затворете капака.Така ориза ще поеме водата без да се промени формата на зрънцата.
В чиния или плато сервирайте ориза с гарнитурите и да Ви е сладко !



Няма коментари:
Публикуване на коментар