КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 13 юни 2016 г.

Пресни чеснови картофи на грил с хвойна, майорана и соев сос / Fresh garlic potatoes grilled with juniper, marjoram and soy souse /



    Едно леко, вкусно и много ефектно ястие, гарнитура или добавка към различни салати е днешното ми предложение.Картофите се приготвят бързо, а добавката на майорана и хвойна им придава един много специфичен, богат привкус.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :
пресни картофи, според броя на желаните порции
хвойна
прясна майорана
чесън
зехтин
хималайска сол
соев сос
Картофите се измиват много добре и без да се белят се сваряват , но не напълно.Трябва да останат все още леко твърди.Веднага се изваждат и се нарязват още горещи на дебели шайби.Пекат се на скара или грил - тиган, леко намазнени със зехтин.Запичат се от двете страни до леко зачервяване.
В дървена гаванка се нарязва на ситно прясна майорана, добавя се малко хималайска сол на вкус, чесън и няколко плодчета хвойна.Всичко много добре се счуква и накрая се добавя струйка соев сос.Така получената добавка се разбърква много добре и картофките се овкусяват с нея.
       Да ви е сладко !












1 коментар:

  1. Много апетитно изглежда, Ели! Не съм опитвала плодчета от хвойна, но са в списъка ми с желани за опитване. Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване