КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 17 октомври 2016 г.

Лодки от радичио с ядково билково сирене / Boats from radicchio with core herb cheese /




   От белени сурови бадеми и кашу можем да направим чудесно ядково сирене.Ядките се заливат с вода докато ги покрие  за 4 - 6 часа и се смилат на пюре заедно с водата в блендер или пасатор.Сместа престоява на стайна температура 12 часа.След това се добавя сок от 1 лимон и отново престоява на стайна температура 12 часа.Получава се ядково сирене, подобно на крема с вкус на кисело мляко.
   Използвах ядковото сирене за пълнеж на листа от радичио, които поставих върху подложка от зеленчуци - ендивия, краставичка, домат и копър.
     НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ ЗА БИЛКОВОТО СИРЕНЕ :
100 гр. сурово кашу
100 гр. сурови белени бадеми
3 - 4 стръка копър
няколко листа краставична трева
сок от 1 лимон
щипка хималайска сол
   Към готовото ядково сирене добавете ситно нарязания копър, краставичната трева - на тънки ивички, хималайската сол и разбъркайте добре.Изберете здрави листа от радичио и ги направете 2 по 2 така,че да образуват лодка.Напълнете ги с ядково сирене, обвийте в лента краставица и украсете с един домат / използвах клечка за зъби за прикрепяне на домата /.
   Направете салата от нарязана на ивички ендивия, домат и краставичка - на парченца, ситно нарязан копър.Овкусете с хималайска сол, сок от лимон или ябълков оцет, зехтин.Върху тази зеленчукова подложка поставете лодките от радичио.
            Приятен апетит !







Краставична трева / пореч /












2 коментара:

  1. Колоритно, цветно и много апетитно предложение, Елена,
    чудесна нова серия рецепти - всеки път ме изненадваш!
    Благодаря и поздрави за теб!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дианка,
      предлагам сурови рецепти, те са по - малко известни и много хора могат да ги включат в менюто.Особено есента - има изобилие от пресни и много вкусни както зеленчуци, така и плодове.
      Поздрави !

      Изтриване