КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 9 април 2017 г.

Паста от левурда, кашу и белен слънчоглед / Ramsons paste, cashew and peeled sunflower /




     Неведнъж съм споменавала, че много обичам левурда / див чесън, мечи лук /.Това растение никога не ми стига и винаги купувам задължително по няколко пакета.Дивото растение е по - пикантно, с по - остър вкус.Но през пролетта това растение е много полезно, прочиства кръвоносните съдове и целият организъм.
   Направих много вкусна паста от кашу, белен слънчоглед и пресни листа от левурда.Тя може да се използва за вкусна разядка, да послужи за гарниране на ястия, салати и супи.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :
200 гр. пресни листа от левурда
200 гр. белен слънчоглед
100 гр. сурово кашу
сок от 2 лимона
вода / при необходимост /
щипка хималайска сол
    Най - напред накиснете кашуто и беленият слънчоглед за 4 часа във вода / да покрие семената от слънчоглед и кашуто /.Смелете измитите и нарязани на ситно листа от левурдата заедно със сока от лимоните.Използвайте пасатор или блендер.Смелете слънчогледа и кашуто заедно с водата, в която са накиснати.Трябва да получите хубава хомогенна паста.
Смесете зеленината с ядковата смес, овкусете с хималайска сол и разбъркайте хубаво.Съхранявайте пастата в хладилник до 7 - 10 дни.
         Приятен апетит !











2 коментара:

  1. И аз много обичам левурда и ще трябва да се разходя до пазара:))

    ОтговорИзтриване
  2. Веси,
    левурдата е наистина много вкусна и ароматна.Чудесна добавка е за всички ястия, предястия, салати през пролетта.А пастата и пестото с нея са великолепни.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване