КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 3 юли 2017 г.

Паста с бадеми и краставична трева / Pasta with almonds and cucumber grass /


Цвят  от  краставична трева / пореч /



     Краставичната трева  / пореч / е чудесна зеленина за студени сосове, паста и песто.Тя се отглежда много лесно и може да се засее в саксия.Нейните листа са крехки, много нежни, със силен аромат на краставица, а цветът е много красив.За приготвяне на тази паста използвах именно краставичната трева, комбинирах я с бадеми и сладка горчица.Получи се много вкусна, ароматна зелена паста, чудесна за гарниране на ястия и супи.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ : 

3 - 4 шепи пресни листа от пореч / краставична трева /
200 гр. бадеми
2 - 3 с.л. мека сладка горчица
100  мл. зехтин
сок от 2 лимона
щипка хималайска сол
цветове от краставична трева / за украса /

    Измийте и нарежете зеленината.Накиснете бадемите във вода за 4 часа, отцедете водата и ги смелете в пасатор.Използвах НУТРИ БУЛЕТ за смилане на всички продукти, защото става бързо и много лесно.Готовата паста се поднася охладена, вкусна е както за самостоятелна употреба, така и за гарниране на ястия.
           Приятен  апетит !






2 коментара:

  1. Много интересна рецепта, Ели! Ти ни запали да се заинтересуваме от тази краставична трева. Сега остава да се сдобием със семена и непременно ще приготвим нещо с нея.

    Благодарим за рецептата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Момичета,
      поречът в диво състояние се среща рядко, но има вече семена от него, които могат да се засяват в саксия.Лесно се отглежда и расте много бързо.Типичната за Средиземноморието краставична трева е интересна добавка към ястия, супи, салати.
      Поздрави и весело лято !

      Изтриване