Тази година засях четири сорта италиански босилек - обикновен босилек / той е с големи, нежни листа /, лимонов босилек / с крехки нежни малки стръкчета и силен лимонов аромат /, червен / с големи червени листа / и този, който виждате на снимката - с крехки и нежни малки листенца.Всички видове босилек са крехки и когато се поливат редовно дават много вкусна, с приятен аромат зеленина.
Този сос приготвих в комбинация с култивирано глухарче / листа / и листа от черен оман.Получи се много вкусен, ароматен сос чудесен като добавка към печени зеленчуци, салати, гарнитури и риба.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
3 - 4 шепи пресен босилек
5 - 6 големи листа черен оман
1 - 2 шепи листа от глухарче / диво или култивирано /
зехтин - 100 - 150 мл.
сок от 1/ 2 - 1 лимон
щипка хималайска сол
Зеленината се измива и нарязва на едро.Всички продукти се пасират в блендер, пасатор или кухненски робот.Сосът се сервира охладен.
Приятен апетит !Листа от черен оман |
Листа от култивирано глухарче |
Всеки ден с нова подправка и зеленийка, направо си ботаник ти!
ОтговорИзтриванеВеси,
Изтриванена моята тераса в сандъчета отглеждам билки и подправки.Стига да има човек слънчева тераса е хубаво да си отглежда сам подправките.
Поздрави !