Лятото е сезонът на пресните салати.За тях използвам различни зеленчуци.Особено много обичам прясната бамя.Тази салата е точно такава - с много бамя и чорбаджийски чушлета.
2 пресни домата
1 краставица
1 малък червен лук
150 - 200 грама прясна бамя
100 - 200 грама чорбазжийски чушлета
1 с.л . с връх маково семе
зехтин и балсамов оцет за овкусяване
1 щипка хималайска сол
Измийте и нарежете в голяма купа зеленчуците - червеният лук / на ситно /, доматите / на парченца /, краставицата / на получесеци /, бамята и чорбаджийските чушлета / на малки кръгчета /. Поръсете салатата с маково семе, овкусете със зехтин, балсамов оцет и хималайска сол и хубаво разбъркайте.Поднесете веднага и да ви е сладко !
Признавам, че дори не ми е минало през ум, че бамя може и сурова да се яде, камоли да опитам. Но идеята за мак ми допадна много, и това не се бях сещала.
ОтговорИзтриванеВеси,
Изтриваненавремето моята баба консумираше сурова бамя и сурова бакла.Аз много ги обичам точно сурови.Според мен са даже по - вкусни отколкото сготвени.Пробвай, ще ти допадне вкуса в салати.
Поздрави и весело лято !